På ehalsa2025.se använder vi cookies för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.
RSS

Thomas Muhr, objektsägare för Cosmic i Region Östergötland. Smidig och tidsbesparande lösning för inloggning och kontexthantering.

 

Helena Hvitfeldt, Enhetschef FoUU Tiohundra: Forskningsprojekt om implementering av digitala verktyg i primärvården, syftet är att studera arbetsmiljö och hälsa hos medarbetarna för att inte skapa teknikstress.

Rapportering kl 09:00 27 april:
Hur har digitalisering inom vård och omsorg påverkats av Covid-19?

Patrik Sundström rapporterar från utvecklingen de senaste veckorna.

Samtalar även med Ejja Häman Aktell (Skellefteå kommun), Ragnar Lindblad (Västra Götalandsregionen), Sara Lewerentz (Region Västerbotten) och Åsa Zetterberg (IT & Telekomföretagen).

 

Annica Blomsten, socialdirektör i Norrtälje kommun: användning av AI för orosanmälan om barn

Patrik Sundström presenterar aktuell status för användningen av digitala tjänster i hälso- och sjukvården i spåren av Covid-19. Samtal även med Ulf Österstad Region Jönköping, och Anna Granevärn Region Jämtland härjedalen.

 

Agneta Aldor, E-hälsomyndigheten presenterar: Nationellt stöd till kommunerna vid införande och användning av digital teknik i socialtjänst och kommunal hälso- och sjukvård, en prototyp för framtida utveckling av ett nationellt e-hälsostöd.

Seminarium om strategi för genomförande av Visison e-hälsa 2025. Medverkande: Maja Fjaestad, Marie Morell, Daniel Forslund.

Moln och molntjänster: Gruppsamtal om möjligheter och utmaningar med moln och molntjänster. I samtalet diskuterar Niklas Gustafsson, Region Skåne, Jeanna Thorslund, Sveriges Kommuner och Regioner och Emanuel Higwall, Amazon AWS.

Måns Lööf, digital vårdutvecklare, Region Gävleborg: Att utveckla själva appen var inte det svåra. Det krångliga var att få den hundra procent säker och godkänd.

Framtidens vårdinformationssystem: Pelle Johnsson, Region Skåne, och Ulrika Landström, Region Örebro, diskuterar möjligheter och utmaningar med de nya vårdinformationsmiljöerna.

Paul Davidsson, e-strateg, Hörby kommun: Jag fokuserar på de 70 procent av medarbetarna som är återhållsamt positiva till digital utveckling, de som ser nyttan men som inte själva driver frågan. De som stretar emot lägger jag inte mycket energi på.

Seminarium: Invånarens tillgång till hälsodata – internationell utblick: Carl Jarnling, enhetschef Invånartjänster E-hälsomyndigheten presenterar hur Sverige ligger till jämfört med andra länder vad gäller att ge invånaren tillgång till hälsodata.

 

Organisationen är statens och SKLs gemensamma arena för styrning, samverkan och uppföljning av Handlingsplanen e-hälsa 2025.

info@ehalsa2025.se

pil uppåt