På ehalsa2025.se använder vi cookies för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.
RSS

Daniel Forslund, Biträdande regionråd Region Stockholm: Vi behöver våga ställa krav på användande av digitala principer, standarder och grundtjänster för att få verka inom svenska hälso- och sjukvård och omsorg.

Anna Eriksson, generaldirektör, myndigheten för digital förvaltning: Jag ser digitalisering som en lagsport. Och då tänker jag inte på stafett, utan på fotboll där man hela tiden jobbar tillsammans och stöttar varandra.

Tomas Borgegård, innovationsledare, Region Stockholm och innovationsprogrammet Swelife, presenterar ”Spelplanen” – en guide för effektivare utveckling och spridning av kommersialiserbara innovationer i hälso- och sjukvården.

Johan Färnstrand, regiondirektör, Region Gävleborg: Vi har varit duktiga på att använda utvecklingen i form av medicin och teknik, men ganska dåliga på att använda fördelarna i det introverta arbetet, det vill säga i digitala flöden och interoperabilitet.

Sanna Tidala, IT- och kvalitetschef, och Eva Jansson, projektledare, Stora Sköndal, berättar om ett treårigt e-hälsoprojekt med syfte att stärka kunskapen om digitalisering och IT hos medarbetarna.

Fredrik Lennartsson, chef för avdelningen för vård och omsorg, SKL: Vi behöver gå från detaljstyrda överenskommelser till en mer strategisk samverkan mellan huvudmännen. Vi borde kunna arbeta bättre tillsammans med staten än vad vi gör idag.

Marianne Braaten, Direktoratet för e-hälsa i Norge, om hälsodata och utvecklingen av en nationell hälsoanalysplattform.

Vincent du Pont och Etienne Maerien, Hälsoministeriet i Belgien om Belgiens satsning på kvalitetssäkring av hälsoappar – en satsning som går under namnet ”Mobile Health Belgium”.

Dr Henrique Martins, Hälsoministeriet i Portugal om framtidens vård och omsorg i Europa, transformation och aktuella trender.

 

Fredrik Gulowsen, Nyby: Kan delningsekonomins principer om minskad resursåtgång genom effektivare kapacitetsutnyttjande bli verklighet även inom välfärdssektorn?

Hemmet, platsen för framtidens vård och omsorg: Andreas Namslauer, affärsutvecklare vid Stockholm Science City, presenterar ny rapport som slår fast att behovet av samordning kommer att vara stort i den digifysiska vården i hemmet.

Jonas Ekström, överläkare, Region Västmanland: Jag var negativ till Journal via nätet till en början, men har nu ändrat mig helt. Möjligheten att läsa sin journal har drivit fram en förändring av patientmötet som jag tycker är väldigt positiv.

Organisationen är statens och SKLs gemensamma arena för styrning, samverkan och uppföljning av Handlingsplanen e-hälsa 2025.

info@ehalsa2025.se

pil uppåt