På ehalsa2025.se använder vi cookies för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.
RSS

Hur förverkligas visionen? Höjdpunkter från samtal på Vitalis 2020.

Samtal mellan Maja Fjaestad statssekreterare Socialdepartementet,  Daniel Forslund ordf Digitaliseringsberedningen SKR, Anna Lefevre Skjöldebrand VD Swedish Medtech och Johan Wester, samtalsledare

 

 

E-hälsa och välfärdsteknik i kommunerna. Dick Lindberg, Socialstyrelsen, presenterar utvecklingen i kommunerna.

Göran Lindahl och Charlotta Thodelius, Chalmer, presenterar studie om hur e-hälsa påverkar behov och utformning av lokalerna i vården.

Linda Larsson, kommunalråd Karlstad kommun. ”Avgörande är att vi kan lita på att vi har en säker hantering av informationen”

Sammanhållen planering på 1177 – ett digitalt stöd till patienten för att skapa överblick och underlätta samordningen av patientens vårdinsatser. Ett digitalt verktyg i omställningen till Nära vård.

Michel Silvestri och Åke Nilsson från E-hälsomyndigheten presenterar digitaliseringens och e-hälsans utveckling i Sverige 2019 samt jämförelse med andra länder. Rapporten finns att läsa här

Thomas Muhr, objektsägare för Cosmic i Region Östergötland. Smidig och tidsbesparande lösning för inloggning och kontexthantering.

 

Helena Hvitfeldt, Enhetschef FoUU Tiohundra: Forskningsprojekt om implementering av digitala verktyg i primärvården, syftet är att studera arbetsmiljö och hälsa hos medarbetarna för att inte skapa teknikstress.

Rapportering kl 09:00 27 april:
Hur har digitalisering inom vård och omsorg påverkats av Covid-19?

Patrik Sundström rapporterar från utvecklingen de senaste veckorna.

Samtalar även med Ejja Häman Aktell (Skellefteå kommun), Ragnar Lindblad (Västra Götalandsregionen), Sara Lewerentz (Region Västerbotten) och Åsa Zetterberg (IT & Telekomföretagen).

 

Annica Blomsten, socialdirektör i Norrtälje kommun: användning av AI för orosanmälan om barn

Patrik Sundström presenterar aktuell status för användningen av digitala tjänster i hälso- och sjukvården i spåren av Covid-19. Samtal även med Ulf Österstad Region Jönköping, och Anna Granevärn Region Jämtland härjedalen.

 

Agneta Aldor, E-hälsomyndigheten presenterar: Nationellt stöd till kommunerna vid införande och användning av digital teknik i socialtjänst och kommunal hälso- och sjukvård, en prototyp för framtida utveckling av ett nationellt e-hälsostöd.

Organisationen är statens och SKLs gemensamma arena för styrning, samverkan och uppföljning av Handlingsplanen e-hälsa 2025.

info@ehalsa2025.se

pil uppåt